fbpx Представяме Росен Даскалов, собственик на Sin Cars (ВИДЕО) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме Росен Даскалов, собственик на Sin Cars (ВИДЕО)

Мениджърите споделят, сезон 5, част 26

Представяме Росен Даскалов, собственик на Sin Cars (ВИДЕО)

Росен Даскалов е на 47 години и с доза чар признава: "Живял съм, докато навърших 18, в старата система в България. После малко учих, запалих се по картинга, като сега съм и председател на българската федерация по картинг. Това, което днес ми доставя най-голямо удоволствие в живота е да оставя следа след себе си".

Росен говори с вдъхновение за интересните срещи в живота му, които му дават стимул да работи още повече и да се развива. Разказва ни разпалено за родолюбивия българин Игнат Канев, с когото се запознал наскоро.

"Канев ми разказа за една църква в Торонто, за чието построяване дарил 8 млн. Мечтая един ден да мога да направя нещо подобно. Той е впечатляващ човек, на 92 г. е и всеки ден продължава да работи по 6 часа."

Всъщност бизнес историята на Росен Даскалов започва като вносител на части. По-късно е свързана с първото представителство на BMW у нас в Русе. "BMW е една от марките, които имат уникален процес на работа. Без значение къде се намира представителството, бизнесът работи перфектно. Всичко е така регулирано, че когато изпълниш всички условия, можеш да получиш сериозен бонус. Тази система буквално ми отвори очите как се прави бизнес”.

Неговите правила в бизнеса:

Установил съм, че когато правиш нещо за пари, нещата не се получават. Разбрал съм, че можеш да постигнеш успехи само ако правиш нещо, което обичаш и то е в синхрон с мечтите ти. Но може да имаш мечта да посетиш някой остров, но там няма business case. Затова аз се опитвам да намеря в моите мечти business case, който ми доставя удоволствие да работя. Накратко - опитвам се да постигам мечтите си чрез бизнеса.

За мен е изключително правило е доброто отношение към екипа, с който работя. Истината обаче е, че хората понякога не оценяват това. Но все пак, когато има проблеми се стараем да ги решаваме всички заедно. Затова в нашата компания имаме онлайн бланка, до която всички имат достъп. Когато някой види нередност в процеса на работа, с възможност за подобрение, я вписва там. След това всички заедно разглеждаме казусите един по един.

Освен опита, който даваме в нашата компания, аз съм горд, че споделям пълната информация за бизнеса с всички от екипа ни. Ще се съгласите, че всяко едно знание е пари. Аз съм щастлив обаче, когато наши служители преминават на високи позиции в други компании, след работата си при нас.

Една от моите цели е да работя с млади хора. Някои ни ползват и само като трамплин, като не се задържат в нашия бизнес, което обаче също е своеобразна оценка.
Ние имаме специална академия, която разработихме за млади хора. След като завършат училище ги обучаваме в някои специфични дейности от нашия бизнес. Имали сме студенти от Франция, от Индия, от Ирландия и съм щастлив, че сме създали академия, която е наистина ценна за младите професионалисти. Затова едно от моите правила е - Давай знания!

Друго мое правило е, че „Думата ми на две да не става” . Щом съм поел някакъв ангажимент, трябва да го изпълня, колкото и трудно да е - винаги се опитвам да спазвам обещаното.

Нещо, което аз считам за много важно е, че всеки един бизнес трябва да започва с мечта.

И на последно място, но не по важност - трябва да си напълно честен. Това пази името и имиджа ти. То трябва да е „визитната” ти картичка, с която другите партньори те определят и свързват.