fbpx Стил във всекидневието | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стил във всекидневието

Стил във всекидневието


Времето вечно не стига. И всеки би бил щастлив, ако до себе си има доверен помощник, който вместо него да се сеща за задачите извън работата, които трябва да се свършат. Такава възможност вече има и в България. За таза особена и нестандартна дейност разговарях със Силвия Тодорова, собственик на фирма Todoor.

Силвия, защо решихте да се занимавате с "обслужване на живота" на хората?
- Целият ми професионален опит е в сферата на услугите. Работила съм с много ценни хора, на много интересни места и позиции. Мисля, че натрупах много опит. Последните години назряваше в мен идеята да направя фирма за партита и организиране на мероприятия. Тази година приятели ме насочиха към нов вид активно развиващ се бизнес в някои държави, а именно - LifeStyle Management & Concierge Services. Мисля, че сме уникални, защото за момента в България няма подобно обслужване. Организирането на събития е част от стила на живот на хората.Това, което ми помага е първо, богатият ми опит в областта на туризма и авиацията. Второто дори по-важно богатство са многото безценни контакти, уважението и доверието на хората към мен. Винаги съм се старала да съм професионалист с петзвездно ниво на обслужване. Освен това страшно харесвам, когато видя 1000 души срещу себе си и микрофонът е в моята ръка. Това е голяма тръпка. Така че в момента аз правя това, което винаги съм искала - радвам хората. Какво по-хубаво от това да видиш щастливи лица и заслугата да е до голяма степен и твоя?

Какво всъщност значи LifeStyle обслужване? Има ли такова у нас?
- Този вид обслужване едва прохожда и първите ни клиенти са чужденци. Това означава, че улесняваме живота на хората.
Как става това? Всеки от нас се чуди как да се измъкне от работа, за да напазарува, да купи билети за опера, да викне майстор за пералнята, да намери гледачка за детето, да организира почивката си у нас или в чужбина, да организира рождения ден, да закара колата на ремонт и т.н. Това са все дейности, които ни откъсват от семейството и от приятелите. А ние всъщност можем да свършим всичко това. Важно е да познаваме клиентите, за да можем да им предложим най-доброто, от нас да излезе инициативата за това, което всъщност те желаят.

Не е ли странно човек да повери личния си живот на една фирма?
- Да, особенно за българите. В началото имахме няколко обаждания за детегледачки и домашни помощници. Но всъщност аз не искам да сме това. Нашите клиенти стават членове на фирмата - те плащат годишен абонамент от 80 лв., което им дава право да ги "обгрижваме" с информация, която ги интересува постоянно. Това става на база на лична и служебна информация, която сме получили от тях. Ние сме бутикова фирма за по-малко клиенти. Ще мине време докато се прескочи психичес-ката бариера, че можеш да повериш ключовете от дома на някой, който може да дойде сутрин и докато спиш да изведе кучето, да вземе после дрехите и да ги занесе на химическо чистене и т.н. Говорила съм с доста българи, за които не е финансов проблем подобно обслужване, но проблемът е в доверието. Чужденците, особенно американци и британци, са свикнали.


Какъв тип за момента са клиентите ви?
- Имаме два типа клиенти - такива, на които организираме големи фирмени събития и уикенди (team building) и индивидуални (американци), на които предлагаме обслужване в ежедневието им.
Хубаво е, че са все повече фирмите, които осъзнават необходимостта от добра социална фирмена политика. Колкото по-доволен е служителят, толкова по-доволни ще са и клиентите. Фирмените уикенди сплотяват екипа. Много по-лесно се работи с хора, които познаваш.
Надявам се, скоро да има и в България фирмена политика за привличане на кадри с осигуряване на пакет LifeStyle Management & Concierge Services - работодателят осигурява пакет часове от нашата фирма и е спокоен, че служителят няма да се чуди как да излезе по-рано, за да си свърши задължителните лични задачи.


За контакти:
TOdOOR
тел.: 02/ 916 65 72, www.todoor.net