fbpx Тяна Пресолска: За два дни София ще е балкански център на новостите в бюти индустрията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тяна Пресолска: За два дни София ще е балкански център на новостите в бюти индустрията

Водеща снимка
Да

Тяна Пресолска: За два дни София ще е балкански център на новостите в бюти индустрията

На 21 и 22 юни София ще се превърне в център на новостите в естетиката на Балканите. В Гранд Хотел Милениум София ще се съберат едни от най-големите светила в световен мащаб от сферата на здравето и красотата по време на Международна бюти конференция. Събитието е организирано от АМК - Асоциация на медицинските козметици в България, а неговият председател Тяна Пресолска сподели специално за списанието повече за събитието, на което списанието ни е медиен партньор

Тяна, каква е основната цел на Международната бюти конференция, която Асоциацията на медицинските козметици организира на 21 и 22 юни?

- В цял свят се провеждат научи форуми и конгреси. Обикновено те са насочени към лекари. В България за съжаление естетичният бранш не е регулиран и сме една от малкото страни в Европа, където хора без никакво образование могат да започнат козметичен бизнес и да работят със сериозна апаратура, която би могла да бъде опасна за клиентите, ако не се използва правилно.

Успоредно с дългогодишните ни усилия да променим нормативната уредба, вярваме, че незнанието те прави много смел. Като медицински специалисти, медицинските козметици добре съзнават, колко е отговорна работата ни.

За да успеят повече колеги да се докоснат до световните новости и знанията на водещи експерти в бранша, Асоциация на медицинските козметици организира Международната Бюти конференция, която да превърне София в център на новостите в естетиката на Балканите.

Форумът е направен по формат на международните конгреси в Париж и Монако. За първи път такива светила ще говорят за аудитория от козметици и медицински козметици и възможността е уникална за Българската козметология.

Към кого е насочена конференцията и кое е най-ценното за всеки, който ще присъства? Защо си струва един специалист да дойде?

-  Конференцията е насочена към всички специалисти, които работят и се развиват в сферата на естетиката.

Програмата ще помогне на колегите да запълним липсващите звена от пъзела и да можем да изграждаме цялостна програма за справяне с проблемите на клиентите.

Само познаване на физиологията и анатомията и новостите с комплексното лечение и превенция на стареенето и проблемите по тялото, могат да затвърдят позициите на всеки козметик като професионалист и експерт в работата му.

Вторият ден е изцяло насочен към мениджмънт, маркетинг и управление на салони и е идеален за всеки специалист, които работи в такава организация, или за себе си или на процент. Семинарите на Антъни Уитакър се продават по цял свят за над 400 паунда за ден, а консултациите му за бизнеса започват от 5000 долара на ден.

Какви уъркшопи са предвидени?

- Наричаме ги уъркшопи, но това всъщност за лекции свързани с определен бранд. Представяме технологии и новости, но през погледа на науката. Това не са продуктови презентации, а целят да обогатят слушателите и да им помогнат да различават между различните технологии и да мислят критично, а да не стават жертва на прехвален маркетинг, които няма покритие и научна обосновка.

Има ли все още възможност за участие в конференцията?

- Да, все още има места за конференцията, само за галавечерята места са ограничени и там трябва да побързате да заявите участие. Но това ще е събитие, на което свободно да общуваме със световно доказали се професори, лекари и opinion лидери, както и да обменим опит с колеги от Сърбия, Македония, Турция, Гърция и Румъния

Според Вас има ли в България достатъчно оценяване на професията на медицинския козметик?

- За съжаление това е много нова професия и много хора дари не подозират за нейното съществуване. Мнозинството от населението не знае каква е разликата с козметика, но е важно да се разбере, че това е медицинска специалност и професия и кадрите учат 3 години за бакалавър и пет години в медицинските университети и колежи в цяла България-

Това е професия на бъдещето и има ключова рокля в превенцията на социално значими заболявания и може да помогне за подобряването качеството на живот на клиентите и да повиши личната, здравна и хигиенна култура на населението.